Likya Uygarlığı - Coğrafi Uygulama Gezisi

Fakültemiz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, “Türkiye Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası” dersinin uygulamasını yapmak üzere 15-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Likya uygarlığının geliştiği bölgede coğrafi bir uygulama gezisi gerçekleştirdiler.

Üniversitemizin otobüsü ile Dr.Öğr.Üyesi A.Ergin Gümüş’ün nezaretinde Teke Yarımadası’na  giden öğrencilerimiz burada Likya kentlerinden Myra ve Phaselis’i gördüler, Jeopolitik derslerinde gördükleri karasuyu ve kıta sahanlığı kavramlarını Yunan adası Meis’i bizzat görerek yerinde dinlediler.

Coğrafya derslerinin konularından voklüz, mağara, lapya, dolin, uvala, polye, sarkıt, dikit, sütun gibi karst topoğrafyasına ilişkin ve lagün, kıyı oku, boğulmuş kıyılar gibi kıyı topoğrafyasına ait bütün özgün yer şekillerini ve bunların oluşumlarını öğrendiler.

Ayrıca bu bölgede yaygın olan seracılık, narenciye tarımı ve turizm aktiviteleri hakkında detaylı bilgi sahibi oldular, ödüllü bir yerleşme birimi olan Akyaka’yı inceleme imkânı buldular.