24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Kutladık

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Fakültemiz, eğitimci emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Veysel Sönmez’in katıldığı çevrimiçi bir konferans düzenlemiştir. Konferans HAYEF dekanı Prof. Dr. İrfan BAŞKURT’un yaptığı açılış konuşmasıyla başlamış, ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nuri AYDIN öğretmenliğin anlam ve önemini çeşitli örneklerle dile getirmiştir. Rektörümüz, Üniversitemizde tek sosyal bilimler temelli fakülte olan HAYEF’in çok önemli bir yerinin bulunduğunu ve HAYEF’e her türlü katkıyı verdiklerini ifade ederek sözlerini tamamlamıştır.

Açılış konuşmalarının ardında konuşmasına başlayan Prof. Dr. Veysel Sönmez, özetle öğretmenlik mesleğinin geçmişten günümüze nasıl bir süreç geçirdiğini, öğretmenlere; dolayısıyla eğitim ve öğretime önem verildiğinde medeniyetlerin geliştiği, aksi takdirde çöküşlerin yaşandığını belirtmiştir.

Konferansa Fakültemiz öğretim üyeleri, öğrenciler, lisansüstü talebeleri ve diğer izleyiciler katılmıştır.