Yabancı Uyruklu YÖK Burslusu Öğrencilerin Yurtlarda Kalması ile İlgili Duyuru

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLE "YAZ OKULU, STAJ VE BENZERİ NEDENLERLE NÖBETÇİ YURTLARDA KALACAK ÖĞRENCİLERDEN, GENEL MÜDÜRLÜKÇE BELİRLENEN USUL VE ESASLAR DOĞRULTUSUNDA KAYITLI KALDIKLARI SÜRENİN ÜCRETİ ALINIR. KURUM YURTLARINDA SÜREKLİ BARINDIRILAN KAYITLI ÖĞRENCİLERDEN TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARI HARİCİNDE NÖBETÇİ YURTLARDA BARINDIKLARI SÜRE İÇİN AYICA NÖBETÇİ YURT ÜCRETİ ALINMAZ." MADDESİ EKLENMİŞTİR. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU TARAFINDAN YURTDIŞINDAN GELECEK YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE SAĞLANACAK DESTEKLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR UYARINCA TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARINDA NÖBETÇİ YURTLARDA KALAN YÖK BURSLUSU ÖĞRENCİLERİN YURT ÜCRETLERİNİN ÜNİVERSİTE HESABINA AKTARILMASI, AKTARILAN TUTARDAN YURT ÜCRETİNİ ÖDENDİĞİNE DAİR BANKA DEKONTU GETİREN ÖĞRENCİLERE ÖDENMESİ, KALAN TUTARIN YÖK BAŞKANLIĞINA İADE EDİLMESİ YÜKSEKÖĞRETİM YÜRÜTME KURULUNUN 08.05.2019 TARİHLİ TOPLANTISINDA UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR.

DEKANLIK