Yabancı Dil II Dersi Ara Sınavı

2020-2021 BAHAR

ZORUNLU YABANCI DİL II

ÇEVRİMİÇİ ARA SINAV NOTU VE SINAV PROGRAMI

• Sınav canvas.istanbulc.edu.tr adresi üzerinden 16.04.2021 tarihinde saat 13:30’da uygulanacaktır.
  • Öğrenciler kendilerine gönderilen ders onayı davetini kabul ederek sisteme giriş yapabilirler.
  • Sınavda çoktan seçmeli 25 soru bulunmakta ve her soru 4 puan değerindedir. Toplam cevaplama süresi 30 dk’dır.
  • Öğrenciler sınavı bireysel olarak cevaplamakla yükümlüdür.
  • Sınavı sorunsuz başlatıp tamamlayabilmek için gerekli fiziksel ve teknik koşulların temin edilmesi öğrencinin sorumluluğundadır.
  • Sınava katılan öğrencilerin sınav ortamında yalnız bulunmaları gerekmektedir ve başka bir kişi, araç, mecra ve platformdan ( sözlük, kitap, çalışma notu, internet web sayfaları) destek almaları yasaktır.
  • Sistemde oturum açtıktan sonra sol bölümde dersler sekmesinin altında Yabancı Dil 2 dersi seçilmeli ve ardından “kısa sınavlar” sekmesine tıklayarak sınav alanına girilmelidir.  Sınava başla butonuna bastıktan sonra süre sayacı geri sayıma başlayacak ve 30 dk. sonunda oturum sonlanacak, cevaplarınız değerlendirilmek üzere ilgili birime gönderilecektir.
  • Bir soruyu cevapladıktan sonra geriye dönme, önceki soruları görüntüleme, cevapları kontrol etme veya değiştirme imkânı yoktur. Soruları cevaplarken bu durumu mutlaka dikkate alınız.
  • Sınav esnasında yaşanabilecek teknik bir sorunda, sınav süresi içinde tekrar bağlanıp kaldığınız yerden sınava devam edebilirsiniz.
  • Sınavınızı tamamlamadan “Kısa sınav gönder” butonuna basmayınız. Aksi takdirde sadece o ana kadar cevapladığınız soruların değerlendirmesi yapılacaktır.
  • Sınav sonuçları AKSİS üzerinden ilan edilecektir.
  • Canvas üzerinden yapılan çevrimiçi sınav oturumlarının tüm "logları" kayıt altına alınmaktadır ve gerekli görüldüğü durumlarda (sınava itiraz, sınav koşullarını kötüye kullanma, kopya girişimi, vb.) oluşturulacak komisyonca delil maksadıyla incelenecektir.
  • Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.