HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ’ NİN BAŞARILARI DEVAM EDİYOR..

2018 yılı Türk Patent Kurumu tarafından gerçekleştirilen Patentle Türkiye yarışmasına Fakültemiz öğrencilerimizden 9 adet başvuru yapılmış olup; Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi 2. Sınıf öğrencilerimiz olan Buse Aleyna Atik, Ayçelen Kobal, Esin Köroğlu tarafından sunulan 2017/21144 başvuru numaralı “DENİZ DALGASI İLE ŞARJEDİLEBİLİR WAVEBANK” isimli çalışma Türk Patent Kurumu tarafından patentleşme ve ticarileşme olasılığı yüksek olaeak belirlenmiş ve patent başvurularının Türk Patent tarafından yapılmasına layık görülmüşlerdir.

Türk Patent Kurumu tarafından patentleşme ve ticarileşme olasılığı yüksek olduğu belirlenen öğrencilerimiz tarafından başvuruları gerçekleşen 2 patent daha inceleme sürecinde olup; bu çalışmaların patent başvurularının da Türk Patent tarafından gerçekleştirilmesini diliyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.